Mitt liv

En smått förvirrad tjej som försöker hitta sin plats i den stora världen.

Äääääääääääntliiiiiiiiiigen...

Kategori: Allmänt

Yes nu är resan till Thailand bokad. Praktik v6-11 i svensk skola, med lov v 9. Då ska jag mysa hela veckan och bara rå om mig själv. Vilket underbart liv jag ska. Just nu ligger livet på hyllan och det skrivs C-uppsats för fullt.
Massa plugg nu, som bara tar all min tid.. Gör inget ibland får man slita lite extra, sedan kommer frukten efter skörden. Jag är inte orolig jag vet vad jag kommer att få.

Jaha hittade min Mc Dreamy och vad hände, jo jag skojade lite med han. Han tog jätte illa vid sig och bröt all kontakt. Jaha hej o hej då McDreamy..Vad ska man göra när hans ego är större än universum och flickorna slänger sig vid hans fötter jämt. Aja jag är inte en av dem iaf..So bye bye.

Nehe nu ska jag nog sova lite, men är alldeles för uppskruvad av att ha köpt biljett och allt annat som nu snurrar i mitt huvve.

Godnatt och hoppas världen ler mot er, om inte titta på mig så gör jag det.

/Mucho kjärlek

Hello world...Im back again..

Kategori: Allmänt

Man skulle kunna tro att jag har sovit bort den här perioden, och vaknat till liv just idag, nepp jag är vaken jämt även när jag sover. Har börjat med min C-uppsats. Känns att jag tänker på den hela tiden. Uppsatsen handlar om ett ortodoxt munk kloster utanför Borås. Jag är där med jämna mellanrum för att observera, prata med dem och helt enkelt vara där, som att jag inte är där. Jag kan lugnt säga utan några överdrifter att det måste vara dem mest vänliga människorna jag någonsin stött på under min livstid. Helt fantastiska.

Imorgon bär det av till klostret igen för samtal, observation och vara med på en gudstjänst. Förstår ni hur kul det här är??? Jag kanske lever i något lyckorus men detta är verkligen något jag ser fram emot varje dag. Sätta mig ner skriva, fundera, börja om , radera, fundera och skriva. Tänk om allt kunde vara så här i livet. Jag är glad och tacksam att mycket är fint och bra i mitt liv. Jag har börjat fasta onsdagar och fredagar varje vecka. Den 28november börjar julfastan som håller på till 6januari. Får se ifall jag lyckas.

Genom att befinna mig i ett kloster uppskattar jag allt mer. Det är inte konstigt egentligen. Inte för att vara där är något negativt, utan att befinna sig där o se vilket rikt liv dem egentligen har, utan alla prylar och den stressen vi dagligen lever med är en underbar kontrast.  Jag tycker dem människor är fantastiska. Dem lever verkligen som dem lär. Självklart är dem ju inte där för att de inte har annat att göra utan det är ett kall som dem säger när jag pratar med dem. Dem har vigt sitt liv åt Gud och människorna som finns på jorden. Genom att göra det och kunna koncentrera sig på endast det avsäger dem sig det vanliga livet vi andra har. När jag säger avsäger sig låter det som att dem ger upp något, kanske för att jag själv tycker det. I deras ögon avsäger dem sig ingenting, utan för dem är det så livet är. Inget konstigt alls.
Jag kan starkt rekommendera att  om du någonsin har en möjlighet att besöka ett kloster och kanske stanna över där i några dagar gör det. Det behöver inte handla om att Gud för den som inte är troende utan mer att möta sig själv, stanna upp och fundera. Är jag nöjd med livet, jobbet och allt sådant som man bör tänka på då och då för vi har endast ett liv och det pågår här och nu. Stanna upp och tänk till ibland.

Ja vad händer mer i mitt liv..Hmm jag läser Mellanösternkunskap och Religion,makt och struktur samtidigt som jag skriver min C-uppsats..Som ni förstår lämnar det inte mycket utrymme för annat. Jag är dock nöjd över livet i sin helhet..Det är bara att passa på när inspirationen är på topp och hjärnan törstar efter kunskap och utveckling..Härligt jobbat BRAIN!!

I februari är det dags för nästan 7veckor i Thailand..Praktik ska det bli i Phuket på en svensk skola. Boendet är fixat, flyg kollas upp och flippfloppen står redo för vad som komma skall..Jag ser det som en möjlighet att få värme, komma bort och samtidigt se hur den svenska läroplanen fungerar i ett annat land. Allt väl uträknat av MISS MASTERBRAIN :-))

Mucho kjärlek till alla min nära och kära
Detta är allt för den här gången..

I'm sorry for the way I let go
From everything I wanted when you came along
But I am never beaten, broken not defeated
I know next to you is not where I belong

/Masterbrain