Mitt liv

En smått förvirrad tjej som försöker hitta sin plats i den stora världen.

Soooo not my day...

Kategori: Allmänt

Efter en mindre missbedömning så har jag dragit tillbaka styrkorna. Kriget har inte börjat och kommer aldrig att göra det heller. Så inte värt det. Ibland måste man helt enkelt välja sina krig med omsorg. Jag valde bort detta. Finns ett ord jag använder till min tilltänkta motståndare. FUJ. Ja alla ni som pratar ngt slaviskt språk vet vad det betyder och för er alla andra så betyder FUJ = Fy, typ äckligt. Japp så är det. Ett slag som inte var värt min tid. Härligt med lite egen tid.

Ja idag så skulle ett paper skrivas 4-6 sidor o mitt förra paper som var samma vecka var på 2-4. Tror ni inte jag blandar ihop det. Typiskt. Gick in och skulle läsa min grupps papers och inser att jag har 3sidor och alla andra har 4-8sidor. Bra jobbat av mig. Skicka iväg ett mail till min handledare vid 00.30 och skriver vilken miss jag har gjort. Eftersom det ska vara opponering på det så ska det bli kul o se vad han säger. Aja komplettering står det på mitt paper.

Jag sov hos Miss Underground, eftersom det blev en lång natt i skolan smididgt när hon bor så nära. På morgonen väcks jag av en panik röst som säger till mig Toooooomic du har försovit dig. Hallllåååå jag var just i the dream. Bästa drömmen på länge. Jaha o vad hände jag lugnar henne att det är lugnt och somnar om i hopp om att jag drömmer vidare i samma dröm. Men nepp vaknar lite bitter och tänker detta borde bestraffas..Så det blev ett boxpass och lite payback fin hon. Mmm så hon lär sig att aldrig avbryta mig när jag sover och drömmer..

Ja just det idag fick Miss Underground jobb på skatteverket. Detta firades med en middag på Anna-Gretas med några girls. Mys!!Nästan vuxen nu. Ena foten i vuxenlivet och den andra letar efter ett land på Balkan. Jag vet vilket iofs det kommer att bli i slutändan, men jag låter henne stirra runt lite..

Ingen sötis o kriga mot. På seminariet den 1april är det komplettering som gäller och en dröm som jag aldrig kommer att få avsluta. So not my day. Imorgon är det träning som gäller. Mmm det får mig alltid att bli glad. Om inte någon kommer fram o ska hjälpa mig..Orka..Hmm kanske dags för mig att flytta ifrån byn.

Nehe nu ska jag lyssna på mina prinsar. Sergej i Sasa o njuta av min tidning Topp och Hälsa och dricka mjölk.

Om någon hittar en främling med blåa ögon och ett leende to die 4, då är det min pojke från drömmen. Skicka han till mig. Lovar bra ersättning för förlorad skatt..

Enjoy life...

Mwuuuaaaaaaaaaaaaaaaaah till er från mig ( gäller bara den innersta kretsen i mitt liv)

/ Miss Queenie Butterfly Tomic

Make me or break. Med ny frisyr ger jag mig ut i kriget...

Kategori: Allmänt

Ett utfärdat krigstillstånd gäller just nu. Jag kommer dock att gå ut som segrare. Men en god kamp förväntar jag mig. Allt verkar vara tillåtet i det här kriget. Låter mer allvarligt än det är. Underhållning på en hög nivå. förhoppningsvis kommer min nya frisyr att underlätta kriget lite. Klippt till page och som Vulic uttryckte sig : Du ser ut som hon i Charlies Angels. Ja det låter inte fel, hoppas hoppas ja får träffa heta rösten Charlie.  

Jag ser mig själv som riktigt skärpt och min senaste läxa var att inte underskatta motståndet oavsett hur svagt det verkar vara. Det är bra o bli påmind ibland. Speciellt när man blir påmind av något som är charmigt och får dig att anta utmaningen. Älskar utmaningar och multitasking. Såååå jag. Tänk vad livet vore trist om det inte fanns utmaningar. Ja vi får se hur det går med min utmaning. Fältet är söndrat, strategin är klar. Bara o ta på sig krigskläderna och njuta av viiiiictoryyyyy..hahahaha, nejdå än är inte slaget vunnet.. Ser mig själv i mina Zena kläder där min motståndare ligger ner och jag håller ner personen med min fot. Gör mitt segertecken  Yeeey..

Ja jag vet historia har gjort underverk för mina fantastiska slag som kommer med jämna mellanrum. Måste dock till mitt försvar säga att jag anfaller sällan, utan blir oftast anfallen av den charmiga fienden. Synd bara att Miss Tomic krigsmotto är CONQUER and DESTROY. Fortsättningen följer på kriget...

Ikväll är det tjejkväll med chicksen. Pojkar det finns potential för Vulic!!! Hon kommer att bli en riktigt duktig wifey. Hon sliter och slavar i köket, medan jag Queenie som jag är väntar på att Sthlms görlen ska dyka upp. En annan duktig liten tjej som är Vulic hjälpreda äger rätt bra i köket. Hahahaha, vilka fantastiska girls. Good work girls!!! Jag är bortskämd. Hemma äger min mamma o syster i köket. Jag njuter. Vad ska jag göra det är inte alltid så enkelt att vara den som ska njuta. But someone got to do it.

Ha nu en underbar helg alla därute.

Nu är det mys med chicksen som gäller..Mucho kjärleeeek till mina vänner som fiender. ;-)

/Queenie med krigsrustning

Flygbagage,flippflopp och flyg. Mina 3favvorit f-ord.

Kategori: Allmänt

Igår på Phukets flygplats tittar Miss Tomic omkring sig och inser rätt snart att mest väskor har jag. Störst är dom också. Inser att detta kommer inte gå supersmididgt. Det blir till o vara extra gullig och trvlig o låta ådran i pannan hålla sig borta.(när jag blir riktigt arg så poppar min blåa ådra mitt i pannan fram) Ett tips bara för då vet man att man har passerat min gräns vad som är okej. Tillbaka till mitt bagage. Ser att i check in disken står en thaitjej, är lite taktisk och byter till thaikillen. (har gjort så förut funkat toppen alla gånger) Kommer fram i kön lägger fram passet och biljetten. Börjar slänga in lite thaiord för han frågar juh lite. Han ler o skrattar o där var bagageslaget vunnet. Vågen visar 27kg, tillåten vikt är 23kg. Han tittar o säger just this time im gonan let this pass. Jag tackar på thai och säger hejdå. Går med en vinnande min bort. Mitt handbabage vägde 16, 7kg. Tillåten 12kg. Inga problem där heller. Nöjd över bra början på resan. Tänker att nu komemr den att gå smididgt. Så fel ja hade.

På långflygningen mellan Bangkok och Amsterdam tog det ca 12h. Först så väger ju mitt bagade en hel del. Tur det finns gentlemän kvar på den här jorden. Fast dom kan vara lite retliga. Jag fick hjälp med att lägga upp bagaget av en man i hans sena 40 skulle jag tro. Han såg rätt bra ut. Lång, mörk, lite gråstrimmig i håret, fint leende.  Så jag tänker mig inte för o säger : Thank you kind gentlemen. Han skrattar o säger : Are you Europe's answer for Carrie in Sex and the city? Jag skrattade o sa bara : Now you are not that kind gentlemen I first thought you were. Hhahaah förstår ni den här löjliga diskussion eller?Han sa det förvisso med glimten i ögat. Dessutom verkar kunna SATC repliker bra. Hahahah..Där  får man bevis att det är nog många som tjuvtittar på serien eller har tom kanse sett filmen.

Efter lite om och men så sitter jag på min plats på min högra sida sitter det en äldre man och på min vänstra sitter det en thaitjej. Efter ca 1h i luften då börjar showtime. Jag har mina öronproppar min egna uppblåsbara sovkudde som syster köpt till mig. Mina flygstrumpor och min ögonmask. Laddad att sova hela resan. Change of planes. hahah, helt plötsligt hör konstiga ljud från min herrgranne han dregglar och viftar med händerna som om han håller i ett tennisrack. Thaitjejen kan inte sitta still, håller på o försöker hitta en bra sovställning pustar o pratar lite då o då med sig själv. Jag vet när ett slag är förlorat. Bestämmer mig att titta på film. Den första blir Going the distance. Den var kul och helt klart se värd. Speciellt Garretts kompis Dj Dan han är heel skön :-)
Den andra filen blev Eat, Pray and Love. Den är bra och väldigt tänkvärd, Julia spelar som alltid väldigt bra. Boken finns om man vill läsa den också. Definitivt att skriva upp to do list :-)

Landar på Arlanda blir inkallad till tullen och polisen ställer frågar vart ja varit o hur länge , varför. Härligt o komma hem till ett ordning o reda land :-) Ibland om man inte är den som blir utsatt. Jag öppnade väskan och hon skrattade o sa : Det va en del flippflopp, du lär få vänta tills du får använding av dom. Hahahah, härligt positiva människa. När sommaren komemr så kommer den. Tills dess får dom vänta på att att användas. Inte mer än så.

I helheten var resan väldigt bra. Inga större händelser. Smididgt och utan krångel. Tills nästa långresa då blir det bara handbagade. Första gången och sista gången jag reser som en packåsna.

Sitter nu på bussen på väg hem. Vill bara komma hem o duscha. Universums bästa mamma har lagat mat. Sarma, jagnjetina och supa. Bravoooooooooooooooooo... Ajde bussen skynda hem. :-))

/ queenie snart back in town.

Ber till högre makt...

Kategori: Allmänt

Japp vaknade idag o va nöjd att jag hade packat ner allt igår. Surfade runt för att se hur mycket dom tar för bagageövervikt. Fick smått panik och det slutade med att jag fick lämna mina dyra hudkrämer och hårshampo och min favvobalsam, och typ nästan alla kläder jag hade med mig.

Det jag har med mig hem som jag hade med mig hit är : mina c-uppsats böcker. Dom väger ca 4kg(vilken miss o ta med dom) mina två par nikeshorts rosa o svarta inte en chans att jag lämnar mina fina här, typ 4par trosor och mina underbara gympisar.

Jag antar att jag får skylla mig själv. Har försökt o inte shoppa så mycket. Blev inte alls mycket till mig. Blev en hel del saker till familjen, släkt och vänner, mest blev det till bebis. Bebis ska få höra att den måste älska mig massor och jämt med tanke på hur mkt bebiskläder o grejer ja har köpt. Beror väl på att jag ska bli moster för första gången. O jag som brukar resa som en riktigt queenie, reser helt plötsligt som en cirkus gipsy. Första o sista gången jag gör såhär.

Ja jag är lite bitter just nu för att jag är så klantig. När man shoppar tänker man ja med är lugnt, allt får plats tills man inser att nejdu lilla queenie din pappa äger inget eget flygplan så du kan ta med dig halva Thailand. Lessen learned!!

Duschen kallar, snart kommer taxin och hämtar upp mig. O snart börjar resan hem till snö, blask, kyla, familj, släkt, vänner, skolan ochallt annat som väntar mig i Sverige.

Håll tummarna för mig när jag står vid bagage inlämningen. Svensk tid 12.

Jag får hoppas på att den högre maktengillar att jag har köpt till andra o varit generös mot dom som har det sämre ställt här.

Ako bog da då ses vi imorgon.

/Natasa


Bra och dåligt på min Thai resa.

Kategori: Allmänt

Hej alla underbara där ute.
Resan börjar närma sig slutet. Det har dykt upp olika tankar under resans gång. Vad som har varit bra, vad har varit mindre bra. Jag har även lärt mig mycket av det som har varit sämre me. Hela resan har egentligen varit en lång föreläsning, med olika föreläsare. Har gett mig mycket. Här kommer plus och minus på resan.

+
Varmt väder, hav, pool, härliga människor, starbucks(gjorde livet lite enklare), swensens, Jungceylon, Raya Island, snorkling, bra mat,mina 2 tuktuk gubbar (som gjorde det tryggt att åka med dom), Isma, friendly farmacy, bra thaipiller och sist men inte minst sprayen som dödade alla mina inneboende djur(förrutom geckosarna dom ska man inte döda betyder tur o ha dom i huset)

-
alla kryp, fattiga människor, prostitutionen som blev en vardag att se, alla äckliga människor som såg ner på Thaifolket, maten kunde vara sötad rätt ofta, smutsigt, snåla människor som aldrig lämnade dricks trots att 5baht inte är mkt för oss är mkt för thaifolket eftersom lönen inte var särskitl hög, många djur behandlades väldigt dåligt(man drogade ner aporna och lejonen, dödade mkt hundar eftersom dom anses av muslimerna här vara ett smutsiga djur(det är första gången jag hör det) elefanterna fick spikar i sig om dom inte lydde när dom gick omkring med turister.

Av allt detta så tyckte jag att prostitutionen och behandligen av djur var värsta att se. Det var så tydligt. Det är ju faktiskt så att om turister inte skulle köpa kvinnorna, barnen och pojkarna skulle det inte finnas. Det var verkligen äckligt att se. Man känner så maktlös och det gör faktiskt att resan hit inte är så fullt fantastisk som jag borde känna att den har varit. Svårt o se när någon behandlas illa eller man ser att någon utnyttjas. Det gjorde ont i mitt hjärta.

Djuren behandlades oftast väldigt illa. Det är ju en tjänst turister köper. Undrar om tursiterna fattar att det är nerknarkade apor dom tar kort med. Eller att dom rider på elefanter som får spikar i sig om dom inte lyder. SKÄRPNING turister !!!!! Det är inte gulligt att ha kort med djur som borde leva i det vilda, men som istället har kedjor om halsen..Sluta köp sådana kort så finns det ingen sådan industri. Kom igen börja använda det vi har där uppe.

Avslutning
Fantastiskt natur, mycket berg och väldigt fint vatten omkring Kamala. Några favoriter är Leam Sing, Nai Harn och Nai Yang. Mycket fina stränder och inte så turist exploaterat, vilket jag tyckte var skönt. Ett tips hyr moped så kan ni ta er runt hur mycket som helts och långt också. Glöm inte hjälm för det är massor av olyckor här.
God mat och billigt. Kändes hela tiden jobbigt att shoppa loss för överrallt såg man fruktansvärt fattiga människor. Samvetet gjorde sig påmint ofta.

Jaha nu börjar det åska, ösregna och blåsa riktiga stormar. I Thailand kan vad som hända.
Imorgon 14 svensk tid börjar min resa hem till Sverige.
Ha det bäst nu så får vi se när jag hör av mig igen.

Mwuuuuuaaaaaaaaaaaah till er alla..

En arbetsdag kvar.

Kategori: Allmänt

Igårkväll hade jag gäster. Dom 4 andra praktikanter som har varit på skolan  sov över hos mig. Det krånglade lite med deras guesthouse, så dom fick bo över hos mig.

Skolan var lugn. Fick mitt omdöme och det hade gått fint. Alltid lika skönt o ha allt gjort. Imorgon går jag halvdag, sedan är det nog stranden som gäller eller poolen. Idag har det varit ännu varmare än idag. Thaipersonalen på skolan säger hot hot. Inte konstigt med tanke på att dom har lånärmat på sig. Jag har  knälång tygkjol och en t-shirt och flippflopp. Härligt det är. Ledig stil. Det kommer jag att sakna hemma.

Skickade ett sms till min favvoboss och jag jobbar nästa helg. Känns som att det var år och dar sedan jag jobbade där. Jobbade där 31dec. Har inte jobbat något sedan dess. Ska bli kul att träffa alla fina HM chicks :-)) Händer alltid kuliga grejer där. Never a booring moment. Kan bero att jag tycker så eftersom jag inte jobbat på 3månader. Kul ska det bli iaf.

Idag är det lite burgers på Popyes som gäller med mina inneboende, som åker till flygplatsen runt 21.

Ha en underbar dag hemma i Sverige eller vart ni än befinner er.

Mucho kjärlek till er från sooooliga Phuket-Kamala
/Ariel sooon becoming ordinary girl

4dagar kvar och blandade känslor.

Kategori: Allmänt

Hej alla sötisar där ute.
Jag mår fint. Igårkväll gjorde jag min tattoo nr 2. Den går från nacken och ner, nästan till skulderbladet. Jag tycker den blev superfin. Det står bless and be blessed. Det är styrka i dom orden tycker jag. Dom orden betyder mkt för mig också. Vill inte gå in på det närmare(Lite saker vill jag behålla för mig själv)

Idag är det 4dagar dagar kvar av min vistelse här i Thailandet. Med blanade känslor ser jag fram min resa hem. Kul att komma hem till mina små finingar. Tråkigt att lämna kidsen, solen, stranden och värmen. Jag hatr bestämt att njuta av där jag befinner mig för tillfället. Så när jag kommer hem, så kommer jag vara glad o hitta saker som får mig att må bra där med. För visst är vi sådana. När man befinner sig i värme så saknar man hemma, är man hemma ja då saknar man värme.

Nu så ska vi personalmöte så det är dags för mig att gå. Blir ett längre inlägg senare under dagen. Först är det möte, sedan strand, middag med gänget, italian gelato och sedan kommer lite mer tankar kring allt.

Mwuuah, Mwuuuaaaah till er därute...

Hemlängtan attack nr1!!!!

Kategori: Allmänt

Ja det stämmer efter exakt 4v och 2 dagar så kom den. Kan bero på att jag har mått illa sedan i onsdags kväll och fått piller och annat som jag ska dricka för att inte förlora vätska. Det smakar äckel me. Med tanke på att jag knappt får i mig vanligt vatten. Mår riktigt illa.

Det kan också bero på att jag har sett så mycket hemska saker här som jag känner att bort härifrån är inte helt fel. Sedan ska jag inte sticka under stol med att jag har träffat fantastiska människor också. Jag kommer att minnas dom länge och för alltid.

Nu får jag verkligen fokusera. Imorgon borde jag hålla lektioner med mina elever. Då går nog tiden fortade också. Håll tummarna. Rinde innan till mamma och syster. Så nu känns det lite bättre. Pratade med Nikolina också. Det hjälpte me.

Ja just det, har fått besök. När jag ligger och vilar igårkväll så knackar det på dörren. Öppnar o där står han med ett stort flin i sitt ansikte. Söt, brun och alltmänt fräsch. Förstår inte varför jag alltid ser ut som skräp när jag träffar han. hahaha, han va gullig sa inget om mina påsar under ögonen eller mitt osminkade ansikte. Utan bara: Gud vad söt du är med ditt ruffsiga hår och din härliga solbränna. Mmm han kan sin sak det är säkert.

Vi satt en stund vid poolen och bara pratade. Det va skönt o umgås med han. Han får mig alltid på bättre humör. Kan ju faktiskt bero på att han är rätt bra ögongodis. Hahhaha.. Men saken är lite komplicerad så inget annat än vänskap kan ske här i Thailand iaf. Vi får se när vi kommer hem till Europa. Han ska till Bangkok imon jobba där i 3dagar på något företag. Tillbaka hit o umgås med mig. För att göra det väldigt tydligt så bor han i Phuket town på ett fint hotell. Jag bor i kamala där jag ska bo kvar.

Jaha dags o lägga sig innan all ström går som den gjorde igårkväll. Helt galet, åska och blixtra o tjoooff så släcks hela Kamala ner.. Nehe nu har jag fått skriva av mig lite..Läsa lite o sedan sova..

Mycket solig kjärlek till er alla därute
/Ariel

Beslut beslut det är onödigt, det ordnar sig..

Kategori: Allmänt

Det stämmer rätt bra det där med Ariel. Tillslut var hon tvungen att välja mellan havslivet och prinsen. Mitt galet roliga liv har många likheter med Carrie(satc) och Ariel..Hahahah..Hur kommer mina beslut att bli. Vad ska jag välja. Många val finns det just nu. Har bestämt mig att följa magkänslan och hjärnan. Det ihop blir en perfekt framtid.

Jag vet att många har väldigt många åsikter hur jag lever mitt liv. En del säger det rakt i ansiktet andra bakom ryggen, men jag bryr mig inte. So what att jag är singel och lycklig? Det är inget problem utan det är en fördel just nu för min del. Det var längesen jag brydde mig. Måste nog bero på att folk inte har roliga liv själva, då börjar man ha åsikter om andras. Med andra ord ni som inte har, se då till att skaffa. Det är superkul att faktiskt leva sitt eget liv och inte prata om andras. Det kan vara värt o testa. Ett litet tips och en knäpp på näsan till er som snackar om mitt liv.

Torsdag innebar Patonga med boysen. Vi var lite på vift och tänkte att något vettigt ställe inte var så svårt att hitta. Tyvärr, svårt var bara förnamnet. Speciellt när man umgås med pojkar som man nästan behövde beskydda. De darrade av skräck. De var eftertraktade våra små hela svenska blonda hunks. Hahah skräcken i ögonen glimtade till då och dål. En gång användes frasen: They are my wifes..Hahahahah..Det hade nog funkat att säga Im hete with my wife, men men lite shejk ville han nog vara. Det var nog att ta i men han blev inte uppraggad av några ladyboys på det stället iaf :-)) Sköna dudes va dom fast man fick beskydda dom. Efter ett tag så hittade vi ett nice place och drack lite girley drinkar. Grabbarnas förslag att testa tjejdrinkar. Dom såg rätt lyckliga ut. Tjejdrinkar tummen upp.

Jag förloade slå spiken i stubben snabbast så jag fick betala för goda sambuca shoots..Roligt med olika spel på uteställen och mycket trevligt folk. Champion ägde nästan, men fick en ordentlig omgång mot en grym motstånade..Bästa på riktigt länge. Jag förlorade mot Champion i ett brädspel, men jag kan ta det med tanke på vem som satte han på plats.

En skön kväll avslutades med 3h sömn för att sätta sig på en båt som skulle ta mig till Paradis ön Raya. Måste nämna att jag hade varit illamående i 3dagar när jag skulle på båten. Hoppades att jag skulle klara mig till ön. Det gick relativt fort 30min speedboat. När vi sedan kom fram låg jag helt utslagen under ett parasoll med 37 härliga grader i skuggan. Överlevde resan på hemvägen. Direkt till apoteket. Där fick jag mirakelpiller och nu är jag på bättringsvägen. Sakta men säkert.

Idag var det en chill dag. Strandhäng för Åsa. Jag i ett fik där jag tog det lugnt och läste. Sedan var det dags att säga bye bye till min vän. Härliga två veckor vi fick iaf :-)) Trots lite drama, åska och kackerlackor :-)) Sedan åkte vi in till Patong. Jag köpte en t-shirt med texten: I kissed a smurf and I liked it. Sååå söt :-)) Assså jag får inte handla min grande väska som jag hade med mig är redan full av shopping saker som jag hunnit handla på dessa 4v. Katastrof. Aja det ordnar sig alltid. Måste tillägga att det jag hade med mig inte ens är packat.. Good work från min sida..Hahahhaha..Så är det ibland..

Detta får räcka klockan är 01.25 och jag behöver sova. Viktigt med min sömn.

Study/Work hard. But play harder!!!

/ Miss Ariel i valet och kvalet.