Mitt liv

En smått förvirrad tjej som försöker hitta sin plats i den stora världen.

Jag+sjuk= svaghet

Kategori: Allmänt

Japp det stämmer, finns inget värre än när jag är sjuk. Jag blir nästan mesigare än boys när dom är sjuka, nu skrev jag nästan . Blir kinkig, vill inte umgås. Vill bara krypa under någon sten o tycka ännu mer synd om mig själv. Ja jag vet jag är gnällig, men jag ser det såhär jag gnäller nästan bara när jag är sjuk annars försöker jag bara gilla läget.

Idag är jag sjuk, jag fryser, ont i huvudet, halsen. Mitt imunförsvar verkar ha tagit semester i snart ett år. Need it back. Antar att jag får skylla mig själv när jag har gjort detta mot mig själv. Kan ni förstå att jag har inte haft normal semester på snart 6år. Ja max 10dagar per år. Så är det när jag tror att jag besitter supergirl krafter. Iof så gör jag det men jag behöver kanske inte utnyttja alla mina krafter.

Just nu ligger jag i min säng, dricker mitt kamomill te och tittar på Djävulen bär prada. Fryser i det här kalla land fryser galert mycket. Behöver något varmt.

Godnatt världen hoppas ni sover underbart.

Belöning, belöning..Meee loooooooove...

Kategori: Allmänt

Ibland behöver man belöningar för att orka vissa uppgifter i livet..Ja jag har redan erkänt att jag är som en 3-åring. Ger man tillräckligt bra belöningar så går det mesta och lösa. Satt o skrev ett åtgärdsprogram eller kompletterade. Det fattades lite tyckte min handledare. Hon tyckte jag skulle sväva ut och drömma vad jag skulle vilja göra i åtgärdsprogrammet. Jag tror inte att hon egentligen vet vad hon vill..

För jag är ju mästaren på att sväva ut. Svävar ibland så mycket att jag själv inte alltid har koll på den röda tråden, men visst nu fick hon vad hon ville ha..Hahahah, det är ju hon som ska läsa utopin..Jag kan tänka mig två saker hon tänker när hon läser: det ena är OMG ska man verkligen släppa ut henne att vara ett föredöme, hon kommer att förstöra the little people, eller så tänker hon : Äntligen har hon förstått det här och kommer att bli en mycket bra lärare( men hon tar bort tanken att om ska lyckas med det hon har skrivit så kommer hon att gå in i väggen)

Texten jag skrev utmanade lite skolverksamheten och tankesättet. Men det är ju sådan som jag är. Kan inte bara flyta med lixom. Nepp inte min grej. Får väl se till att lärarna inte glömmer bort mig..Jag går aldrig i tystnad..Hahahahah..Så bio blev det med min Awieeee som ett belöningssytem att jag blev klar med uppgiften. Hoppas hoppas hon godkänner den..Annars ja vad annars? Då skickar jag ett kort till henne från Thailand :-)))))

Love and other drugs, ja vad kan man säga om den. Den e fin riktigt fin..Tjejerna i raden framför suckar och säger naaaaw vad söt han är och deras pojkvänner säger: Gud vad coool hon är som bara vill ha sex o no strings attached, en sådana skulle man ha. Ja ja till deras försvar ska väl tilläggas att dom var unga. Vägen är lång och kantad av lärdom. The shall see.

Awiee är gullig hon o säger bara : Sådana killar finns inte, det är bara på film. Men där sätter jag mig emot. Livet är inte gulli gull hela tiden, och det är vid svårigheter som man ser om han är något att ha eller inte.  Sen finns det sådna flickor som alltid behöver någon. Svårt o vara ensamma. Ja men det är deras val. Ibland måste man vara ensam för att få ordning på sitt eget liv. När man har gjort det då är man redo att möta någon. Eller nu är det Masterbrain som talar med hjälp av händelser, böcker och helt enkelt livet..

Det händer mig konstiga saker jämt. Kanske för att stan är för liten eller är det Jönköpingssätt att säga dax att flytta till nya marker. Idag står jag på apoteket med famnen full myggmedel o grejer min mamma säger du måste ha det här o det här o det här. Jag börjar skratta o säger men människa jag ska inte bo på ett berg där det inte finns civilisation. Min fina mamma är som hon är o säger: Ja lika bra o va på den säkra sidan dem kanske inte har just detta.

Sagt o gjort  där står jag i kön när en kille framför mig i kön på apoteket vänder sig och säger : Du jobbar på HM va?
Jag: J det gör jag,
Killen: Jag var där o köpte ett par skor av dig i somras.
Jag
: okeeeej.
Killen:
Dom har gått sönder och jag vill reklamera dom.
Jag:
Ja men gå in till HM med dom så fixar dom det.
Killen:
När jobbar du då?
Jag:
Jag jobbar inget mer förrän i slutet av mars.
Killen:
Jaha men då kommer jag in då.
Killen: Ha det bra, Hejdå!!
*Jag bara stirrar på hans ryggtavla medan han försvinner med sina inköp o jag tänker känner jag han?*

Jag är social jättesocial, men ibland är det skönt o få vara ifred. Innan bion så blev det en snabbfika med Awie, inget illa men det är lite typiskt att när vi har satt oss, så kommer det fram och hälsar och deet är helt okej, men man behöver inte stå o tjata ihjäl mig..*Konstaterar att Jönköping börjar bli för litet för mig*

Vill ibland bara vara ifred, ja jag vet o då kanske man inte borde gå o fika. Borde finnas tysta hörnet som det finns på högskolebiblioteket där man får vara ifred. Ja tänk er ett fik där det är knäpptyst, a det skulle inte funka det heller jag vet. Har ett socialt jobb, är på friskis och läser till lärare. Beheöver nog ett eget get away. Hmm kanske hittar en liten hydda i Thailand som jag kan köpa,dricker lite kokosmjölk, fångar fiskar med mina händer och solar. Jaaaaa det vore livet(höll på att glömma mina Paulo Coelho böcker) utan dom skulle livet vara lite tråkigare.

Jaha detta får räcka för idag. Har fått med lite gnäll, lite kul, lite visdom -helt enkelt livet..
Jag är väl inne i en rätt rörig fas just nu just so you know...

It's just a faze that i'm going through
I'm always looking for something new

/
Masterbrain has spoken

Bara visum...eller?

Kategori: Allmänt

Nu har jag gjort det igen shoppat..Åkte till Göteborg med världens bästa mamma..Hon tyckte synd om mig att jag skulle åka själv, så hon följd med och gjorde mig sällskap..Trevligt med sällskap..

Jag skulle in på det Thailändska konsulatet o lämna in passet, foton och ansökan. Detta gick väldigt smididgt. 15minuter så var allt klart och dom skulle tom skicka passet hem nästa vecka. All heder åt de duktiga tjejerna som hjälpte mig. Sedan var det dags för lite lunch och kolla i affärer. Lunch blev det men inte förrän 14, min mamma hotade mig att hon skulle svimma om vi inte gick och åt. Det var bara o gilla läget. Tur att mamma hotade annars hade jag sprungit runt som en hypad Hammy(Over the Hedge).

Det blev en mycket god lunch för min del. Jag valde dagens fiskefångst, vilket var lax :-))) Åhhh jag gillar verkligen lax..Mummmmma sa min kista. Min mamma var sugen på kött, det såg helt okej ut tills hon smakade,hahahahah, stackars mamma..Någon tid för att beställa in något annat fanns inte. Bästa dotter som jag är gav jag mamma den ena laxfjärilen. Ja tur för mamma att hon har mig annars hade hon åkt hungrig hem till Jkp. Bästa dotter är jag...Eller vill gärna tro det...

När jag kom hem ville jag titta vad jag hade köpt, men det var inte så farligt som det kändes när jag släpade omkring på alla mina påsar i Gbg. Det blev ett par harembyxor i jeans, 4 t-shirts, 2 färgglada linne, coconut deodorant powder som köptes på Lush(fick det mamma) solskyddsfaktor, wiiieeee solskyddsfaktor, ja jag blir faktiskt glad av det. Inte nog med att jag kommer att lukta hav och sol, utan hela jag ska lukta sommar i 7veckor.

Det är som med jul man måste förbereda sig i 4v innan julen faktiskt firas. Så borde det vara med sommar me..Så jag ska fira sommaren innan den är här :-)) Ja mina idéer är brilijanta. Mastermind ja det gäller o leva upp till det smeknamnet, men det verkar jag göra. Ödmjukhet är inte just nu min starka sida som ni märker :-))) Gillar inte landet lagom helt enkelt PUNKT.

Nu till dagens coola händelse, syster var hemma och för första gången såg jag bebis röra sig..Och inte bara en gång utan massa gånger..hahahahah..Coolaste bebis..Läskigt var det måste jag medge, jag är inte lättskrämd men det var bara scaaaaaary..

Har nu sovit 7timmar på 2 dagar och det börjar kännas i kroppen..Ögonen är trötta och i hjärnan är det minimal aktivitet. Så nu drar jag ner ridån och tackar för att ni kom. Ses när det är dags att dra upp ridån nästa gång.
Tills dess tänk mindre, sov eller gör mer.

Tänkande är att hålla kaos i rörelse. - tänk på det..Hahahahahahah...

/Miss Mastermind

Good morning världen...

Kategori: Allmänt

Nu undrar nog dem flesta vad jag gör uppe vid den här tiden när jag är ledig idag. Ja det kan man undra. Dessutom somnade jag 3 inatt eller det är vad jag tror, för vid 3 tiden tittade jag på klockan och tänkte jaha dags o sova nattmännsikan..Jag tror det är lagom kaos nu på hjärnkontoret. Massa saker jag tänker på som jag måste göra..Hey whats happening 2 me? Nu skulle min söta lillasyster säga: Ja så är det när man börjar bli vuxen..Hahahha..Hon är söt hon, ibland kan man tro att hon är min storasyster. :-) Hon oroar sig, håller kärleksfulla föredrag osv..Jag skrattar mest åt henne och tänker : Vad skönt när bebis kommer då får stackars bebis ta den kärleksfulla oron :-))

Idag är det dax o ta kort till visum. Åhh joy-Noooooooooooooooot..Hatar o ta passkort man ser ju ut som ett freak. Dom säger alltid försök o vara allvarlig och såklart blir det motsatt effekt, tillslut sitter jag och skrattar så tårana rinner o fotografen säger: jaha detta är svårare än o ta kort på 3åringar. Jahopp so what, vad ska jag göra när jag oftast har nära till skratt och anser att jag inte behöver se ut som om jag ska hängas utan jag gillar glada kort. Ja skratt och lite galna upptåg  det är min grej(Ja kära syster i lagom dos)

Igår blev den muntiga redovisningen om åtgärdsprogramet klart. Det var ett uppsamlingstillfälle, skönt nu är det klart. Senare idag ska jag fortsätta med min uppsats, men först passfoto, lite lunch med min fina mamma. Måste umgås lite innan jag åker o sen åker mamma till Serbien.

Nu är det dags för lite krigsmålning där jag ska dölja mina mörka ringar under ögonen efter att knappt sovit 4h och sedan out i lilla byn Jönköping.

Ha en toppen dag..
Pussic

Det tog mig 11dagar...

Kategori: Allmänt

God fortsättning på er alla där ute!!!!
Tänker inte önska lycka, kärlek,hälsa o bla bla, utan jag tänker säga att gör det bästa av varje dag så kommer allt gå just din väg. Det ska jag göra. Mitt år började som det slutade med grym ärlighet som gjorde ont ända in i själen, men välbehövligt. Vilken lättnad att börja året med en befriande känsla. Det var inget bråk utan ärlighet mellan två vuxna människor..Befriande!!!! Alla bitar föll på plats..Inget jag kommer ta upp här, det är mellan mig och den här sköna människan och mig.. Slutet gott allting gott!!

Dagarna går fort för fort just nu.. Det är mycket som jag ska fixen till resan. Då är det inte bara packa. 2 uppsatser ska in innan resan, sista terminen börjar.. Efter 5.5år känns det som det är såååå dax.. Jag sparade det bästa till sist..Thailand praktiken..Precis vad jag behöver..Ett steg närmare examen :-))) Duktiga jag.. Idag var jag och fick mina vacciner inför resan..Smärtfritt gick det..Ska ta dos 2 av några vacciner dagen innan resan..Inte riktigt 4veckor från första och andra omgången(det ska helst gå 4v innan nästa omgång) men läkaren sa att det går att krympa tiden till 3v. Skönt för mig. Lever lite på gränsen till det mesta eller som en killkompis sa till mig igår : Jag förstår inte hur allt som är logiskt för andra är ologiskt för dig och det som är omöjligt för andra är logiskt för dig.. Ja mitt svar var nog att utmaningar är kul och jag tror inte att något är omöjligt, ja kalla mig naiv eller envis. Det funkar att se på livet på det sättet..Loooovar..

Kvar att göra den här härliga månaden är:
-fixa mina naglar
-träna
-skriva klart c-uppsatsen
-göra klart en inlämning
-en muntlig tenta 17jan
-åka till gtbg o fixa visum
-växla pengar
-klippa mig
-vara lite social


Älskar min listor :-))) För mig är att skriva listan lika viktigt som att faktiskt utföra allt som står på.. En jämn balans..Det är nog den enda balansen som faktiskt håller oavsett vad som händer..

Nytt år och nya underbara händelser som väntar lite utspritt här och där..Det bästa i 2010 min uppsats som jag  ff skriver..Intressant och väldigt utvecklande, ibland lite tufft, men det är det tuffa som utvecklar mig och lär mig..En process..Ja såååå är det. Om jag skulle beskriva 2010 med ett ord skulle det vara PROCESS ..

I never needed you for judgement
I never needed you to question what i spent
I never ask for help, I take care of myself.

/Miss MiniLama