Mitt liv

En smått förvirrad tjej som försöker hitta sin plats i den stora världen.

Julkänsla i påsk?

Kategori: Allmänt

Jobbat jobbat och jobbat sedan i onsdags. På centret har det varit full ös. Jag har passat på att jobba lite nu när det fanns tider. Jag fick lite julkänsla. Så mycket folk och dom shoppar som att det inte fanns en morgondag. Möter ofta panik artade blickar. Stressade är kunderna och istället för godis köper man presenter till påskägget. Helt plötsligt blir påsken massa dyr och upphypad helg. De tillbringar ju massa tid genom att springa omkring som små yra hönor på centret. Visst vi säljer bra, men vad hände med att faktiskt vara hemma med familjen och ute i det fina vädret?

Sedan jag kom tillbaka från Thailandet har jag inte hört annat än: Men guuuud vad kallt det är och blåser gör det också. När ska vintern ta slut. O vad händer när den första helgen på året är solig och vädret inbjuder till att bara vara ute. Grilla, sitta i en gunga och gunga högt. Jag har massor med tips så har ni inga själva vad ni ska göra jag har massor till er. Var inte blyga, fråga mig. :-)

Igår fixades det och pyntades hemma hos mum o dad. Hon e duktig min mum. Massa inspiration har hon. Det blir alltid sådär som alla kids älskar att faktiskt ha det hemma. Själv så tycker jag det kan vara lite tooo much men what ever makes my mum happy. Äggen målades och det var mysigt.

Alla har länder har egna traditioner. Inom den serbiska ortodoxa kyrkan färgar man äggen för att det är en påminnelse när heliga Marija Magdalina inte vek från Jesus sida. Ni som har läst religion vet att det var kvinnan förrutom hans Moder som var vid hans sida när han korsfästes i Golgata. Efter frälsarens uppståndelse (han hade visat sig för henne först) Blev hon hans lärjunge och reste till Rom för att predika.
Det röda ägget symboliserar det oskyldiga blodet som frälsaren spillde. På samma gång så symboliserar den lycka för det finns ingen uppståndelse utan lidande och död. Vi hälsar på serbiskortodoxt folk genom att säga:  Hristos Vaskrse!"   och den andra personen svarar "Vaistinu Vaskrse!"
Så nu har ni fått en lektion om varför vi färgar ägg och vad vi säger till varandra på påskdagen.

Imorgon ska det bli mysigt. Jag jobbar iofs till stängning, sedan är det påskmiddag och ägg som gäller. Detta får räcka för idag.
Ha en underbar påsk. Glöm inte att påsk är en helg med gemenskap.
Lite påskbilder kommer strax.

Jag avslutar med христос се роди!!!!














Kort och sött

Kategori: Allmänt

Hey alla ni därute.
Jag har fått massor gjort idag. Bästa av allt är att hyreskontraktet är påskrivet!! Yeeeeeeeeeeeey :-)
Flyttdags. Kommer att bo på Torpa från 1a maj. Härligt :-)) Det är en superfin nyrenoverad etta med separat kök. Jag har älskat att laga mat och baka. Hoppas det intresset komemr tillbaka nu. Min kära syster kallar mig för Miss Takeout. Hon e söt hon. Speciellt nu med magen.. Gulle hon. Först komemr magen sedan kommer min vackra syster några minuter efter där :-))) Hiihihihih.. Snart kommer bebis. Ca en månad kvar.

Kollat på massa möbler o smarta förvaringssätt. Behövs gillar inte att ha för mycket omkring mig. Ju rörigare mitt rum är mer ordning har jag på allt annat. Ny era ska börjas och först har jag en sak som jag ska göra. Vulic ska ta med radion och det röda vinet och hennes förslag är att göra det på kvällen. We shall se.

Jag ska inte ta med något till lägenheten som har funnits med i mitt förflutet. Jag ska ge bort allt till Erikshjälpen. Ja allt som påminner mig om något negativt såklart. Åhhh vad mysigt det ska bli. Ska ha riktigt mysiga tjejkvällar jag har redan hittat goda recept.. Så min B-day ska firas i min nya queenie freemale lya helgen efter jag har kommit hem från Serbien :-)) Min födelsedag kommer att firas där nere och helgen därefter är det mys hos mig som gäller med mina chicas.

Nehe nu ska jag o Miss Underground kolla runt i stan lite dricka lite mumma te och njuta av våra härliga liv en stund iaf, sedan är det plugg som gäller.

Har inte tränat massor, men har traskat en hel del.

Köp lösvikts te, finns med choklad...Mmmmm underbara te. Ett tips bara en fredag som denna som går i choklad tecken..

Looove!!!



Det är vinna eller försvinna just nu.

Kategori: Allmänt

Japp och jag satsar på vinna helt enkelt. Det är min grej. Jag har varit tillbaka nu i nästan 3veckor och försökt träffa vänner och släkt. Nu är det stopp för en liten period. Jag har exakt 2månader kvar till examen. Fikandet har gjort sitt. Jag har inte varit bra på och dricka bara te, i början funkade det bra, men sedan så blev det liten kaka här och ngt litet sött där och här sitter jag och mår kass. Ont i huvudet av allt stressande fram o tillbaka och allt socker som min kropp hade vant sig av med. Har mig själv att skylla. Hög på socker som jag har varit kan jag inte sova som en normal människa. Insomnia bre !!!!

Jag vet att därför är det full fokus nu i 2 månader. Måste tänka på bara mig själv o inget annat. Papers, arbeten, föreläsningar och allt annat skolstuff bara ökar. För att orka allt detta som står på den underbara sista terminen menyn är det träning som gäller. Har bestämt att 1h om dagen kommer få mig dit, det vet jag. Inga ursäker finns på kartan. Kommer att vara tufft, men bastumyset är det bästa efter passet. En flaska med kallt vatten, frukt och bara varva ner. Love , love love.

Drömde om min blåögda prins, men nu har jag sett personen. Vaknade väldigt förvånad. Ska helt enkelt låta min blåögda prins vara där han hör hemma, i mina drömmar. :-))) Såfort jag såg vem det var så slutade jag drömma om han. Det undermedvetna kan ställa till det rätt mycket , tur att jag har bestämt att han endast sak få vandra i mina drömmar.

Jag har ett litet delmål på vägen. Jag och Dudsson åker till Serbia 19maj-22maj. Firar min B-day i säkert en av världens vackraste huvudstäder Belgrad. Kort men sött. :-)) Kanske blir ett litet kort besök på White Sensation. Vi får se allt beror på. Jag kommer nog bara vara glad att jag befinner mig i Serbien. Kanske blir lite party på splav i Smederevo där vi har hus. Oavsett vad så står körsbär, hallon, värme, Meda på Serbien menyn. Vilken lyx :-) Bara att älska det.

Sedan är det hem till Sverige och plugga lite till och träna lite till. Sedan examen. Vilken härlig känsla. Ni kan inte förstå det. Har under 5,5år tvivlat på det. Varit trött, besviken och ledsen. Tack vare min familjs stöd , men mest mitt envisa huvud så är jag äntligen där snart. Jag ska vara med på examens ceremonin inte för min skull utan för min familjs och mina finaste morföräldrar kommer att vara där. Vilken lycka det är. Dudsson tar studenten, jag tar examen, jag ska bli moster x3 på 3olika håll. Pappsen fyller 60år, mamma har fyllt 50år. OMG vilket fantastiskt år.

Jag ska avsluta detta med att säga att jag är lycklig lottad för människorna som finns i mitt liv. Härliga, underbara, fantastiska, mäktiga, galna, småtokiga, snurriga, kärleksfulla. Alla sorter har jag i mitt liv. Å vilket fantastiskt liv med fantastiska människor omkring mig. Iofs så fantastisk som jag är borde det väl inte vara konstigt med att dom e grymt coola och underbara. Ett serbiskt ordspråk: Skim si takav si.. Betyder Du är som de du umgås med, eller något i den stilen. Vilka fantastiska människor vi är :-)) Helt enkelt bäst !!! Ahh sluta leva i landet lagom och berätta för alla då och då hur fantastiska dom är. Jag brukar säga när någon av mina vänner säger till mig att jag är sååå bra så svarar jag: Vet jag redan, tack :-) Varför ska jag låtsas o säga men nej det är jag väl inte. Mitt värde vet jag. Lärt mig den hårda vägen, så nu är jag en av människorna som älskar sig själv. Inget fel i det :-)

Funderat o bilda ett nätverk med älskar mig själv människor, låter det vänta tills jag sitter på ett ålderdoms hem, just nu har jag för mycket att göra. Kommer nog inte vara lika aktiv då gissar jag, återkommer till det om 50år. Tur att bloggen finns, för minnas kommer jag med all säkerhet inte att göra om min älska mig själv förening. Hahaha, litet sidospår. Sorry.

Jag hoppas ni förstår mig och har tålamod lite med min inte så underbara närvaro just nu. Ja det låter galet, men just nu krävs det full fokus på annat. Det betyder inte att jag inte vill utan det betyder att jag MÅSTE göra detta.

Ha en underbar vecka. Själv så börjar jag imorgon med buzy, buzy liv.
Hörs säkert snart!!!
Mwuuuaaaaah

Tjejhelg, Kalmar och drömmar.

Kategori: Allmänt

Härligt med tjejhelg. Mycket skratt och konstiga diskussioner har det blivit. Åsa var här i fredags och vi hann med en fika och tacos hos Nikolina innan hon skulle tillbringa helgen med syskonen o familjen eftersom hon bor i Sthlm. Mysfaktorn var hög, grymt hög. Me like a lot!

Någonstans på vägen har vi blivit vuxna utan att ens märka det. Den här resan till Kalmar gjorde det så tydligt. Vi ligger i varsin säng och pratar, ibland lite allvarligt där det ibland blir lagom hysteriska skratt och frågor som man inte ens kan svara på. Härligt var det iaf. Var precis vad som behövdes för oss 3 girls. Vi befinner oss på så olika platser i livet. Eller jag är den som befinner mig längst bort ifrån det här seriösa vuxenlivet. Ja alla har vi gjort våra val hur vi ska leva. Rollerna har blivit lite ombytta i vår SATC familj. Det är märkligt hur livet kan se ut på ett visst sätt när man är några år yngre för att sedan ändras tvärt. Till bättre i våra fall.

Weird dreams, konstigt nog så har killen med dom blå ögonen dykt upp i drömmen igen. Hmm drömmar ,det är lite av att leva ett andra liv i en annan värld på något sätt. Rätt ofta är det härligt med drömmar. Eftersom jag ofta kommer ihåg mina drömmer vaknar jag och känner en lycka o tänker, ja men det är ju så jag kommer att få det. Det mest fantastiska med mina drömmar är att få träffa mina nära och kära som inte finns på denna jord. Det gör drömmarna till något som gör mig lycklig. Tänk att få träffa någon som man vet att man aldrig kommer att träffa här på jorden i drömmen. Då känns inte de borta utan närvarande. Vilken lycka för mig att göra det. Det känns tryggt o veta att jag ser dom och i drömmen faktiskt har en helt vanlig relation. På så sätt är mina människor aldrig långt borta, dom är helt enkelt en dröm ifrån mig.

Nej jag har inte blivit galen, jag skriver bara av hur drömmar kan vara bra. Dom har tillfört mycket i mitt liv.  Men visst det är olika för alla människor.

Ikväll kom ett sms, precis vid rätt tidpunkt. Det var ett ord, men ett ord kan betyda mycket. :-)))

Ja annars är jag ff på jakt efter en lägenhet. Det har varit full ös på mig. Skrivit in mig, skickat ansökningar och ringt. Vem trodde att det skulle vara så svårt att hitta ngt i den här byn. Kanske inte är menat att jag ska bo här. Vem vet. Ja vi får se. Har funderat att ge mig själv examens present till Barcelona. Gillar mucho tanken..Nehe ska kolla lite biljetter tills det är dags att vila huvudet lite.

Alla därute var tacksamma för det ni har idag. Var bättre på att leva i nuet. Ta för er lite mer av erbjudanden därute. Vänta inte på att bli tillfrågade, fråga själva. Vänta inte på att personen ska ringa, ring själva. Det är onödigt att vänta. Livet är för underbart för att sitta och vänta att något ska hända. 

Believe in yourself enough. And know what you want. You're gonna make it happen.

Med dessa kloka ord säger jag godnatt världen och önskar er en underbar natt.