Mitt liv

En smått förvirrad tjej som försöker hitta sin plats i den stora världen.

Tårar, blod och svett

Kategori: Allmänt

Japp det stämmer och just i den ordningen. 
Tårar. Jag brukar ha ögonfransförlängning. Bestämde mig för arr göra det här, hade hört mig för lite. Bra ställen, det dom missade att berätta att thaifolket användr något superlim och det håller i 5mån. Bra tänkte jag. Synd att mina ögon inte riktigt fixade superglue. Efter många tårar, ögonen bara rann och rann. Höll nästan på att förstöra mina utflykter. Idag hade jag fått nog. Efter Raya Island gick jag till Yoda skönhetssalongen och ville ha dom borttagna. Vet ni vad ni vad dom säger : Du får smörja in vaseline och dra bort själv  eller så klipper vi bort dina fransar. Vi sätter dit dom men kan inte ta bort. Tårarna var inte långt borta.Men tjejen som jobbade erbjöd sig att försöka o ta bort dom pincett och vaseline. Sådan smärta har jag inte känt på länge. Tårarna strömmade ner för kinderna och med en grym smärta praktiska taget klippte hon bort och pillade bort det.

Blod-Snorklade idag på Raya Island. Bestämde mig att mata nemosar och hans släkt. Tog bröd och gjorde det till en boll, stoppade handen i vattnet och dök ner. Dom åt snällt tills en firre bara biter mig på fingret och det gör ont me.  Kollar på fingret och det blöder rätt ordentligt. Lite omplåstrad sedan var det bara att snorkla på igen.

Svett-Ja det är hela tiden konstant känns det som. Varmt och kvavt. Bur i love it.

Har kommit in i den här underbara lunken och livet här. Om exakt 3v är jag hemma. Innan dess får jag troligtvis besök. Om jag ger klartecken. Mr France har tagit semster. En galet charmig och farlig fransman.

Vi får se vad som händer.
Imorgon är det Similian som gäller. Njuter av en dag i taget. Något alla borde göra varje dag, oavsett vädret.

Visdomsord från Phuket:
En lärjunge kan aldrig härma sin vägledare. Var och en har sitt eget sätt att se på livet att leva med sina svårigheter och erövringar. Att undervisa är att visa att något är möjligt Att lära är att göra något möjligt för sig själv.

Enjoy life!!!!

/Ariel i vågen

Snake, Starbucks and Shopping

Kategori: Allmänt

Hej alla därute.
Hade mitt första möte med en orm idag. Jag tänkte att jag skulle traska ner till folket där vi skulle samlas innan avfärden till Patong där dert skulle bli shopping. Går där på vägen och ångrade mig att jag inte hade beställt en tuktuk. Värmen var galen redan vid 8.45 började svettas och önskade att jag satt där i en härlig bil eller motorcykel.(jag försöker att röra på mig så gott det går) Går där i mina tankar och hoppar till lite, skrattar för mig själv och täker : Jag börjar bli galen jag tom ser ögon på grässtrån. Går lite närmare och ser att det är inget grässtrå utan en orm. Den var säkert över en meter lång, smal med dom äckligaste röda ögon jag någonsin sätt. Såg nog väldigt rädd för ormen reste sig i attack position, jag började backa. Bakom mig kör en kvinna upp på sin motorcykel och säger på knackig engelska no poison, no poison. Hon frågar vart jag ska och säger hoppa upp så kör jag dig dit. Jag tackade ja med en enorm lättnad. Hon släppte av mig vid Popayes och där tog jag ut pengar och hon åkte vidare. Vilken gullig människa. Massa tack till henne.

Kommer ner till stranden där är hela gänget samlat. Härligt. Tuktuk till Patong. Kommer dit o ser att det öppnar 11. Vi var där 10, men vad gör det när det fanns ett starbucks. In på starbucks för frukost och lite fika. Var nog välbehövligt med tanke på att det blev shopping från 11-15.30. sedan va det dags för mat. Lite McDonalds mat. Inte gott alltså. Har ff inte ätit något sedan dess och nu år det 00.30 och magen är mätt. Åt kycklingburgaren med pommes, åt lite av pommesen och gav bort resten. Rätt mycket skräp idag i magen. Imorgon ska det bli massa färsk vattenmelon,ananas och massa kallt vatten på beachen. Härligt med kall frukt.

Blev grymt bra shopping måste jag säga. Kan nog titulera mig som shopping proffs. Har nog licens efter idag. Hade bestämt att handla och bra blev det. Jättenöjd med alla mina fina inköp. Blev 2 converse, några lacost linne till ett bra pris dom reade ut färgerna. Mucho nöjd med dom inköpen. Blev lite bebis plagg. Köpte lite presenter hem :-) Heltenkelt mycket nöjd med dagen . Soft sällskap och helt enkelt en toppen dag.

Imorgon väntar beachen och på söndag kommer Åsa. Kul med lite sällskap i djungeln.

Nehe folket ska skype me syter och Mr Duddson(kusin)

Njut av livet för det gör jag.

Ja just det det finns en fransman med i bilden sådär lagon jami och hot. Precis vad jag behöver just nu. Han är som en icetea från Starbucks i den här värmen.. Heeelt perfekt..
Hörs snart igen
/Ariel

Nojjig

Kategori: Allmänt

Hatar dom små krypen. Har börjat noja över att jag tror jag ser dom överrallt. Geckoödlorna har jag vant mig vid. Allt annat NEJ. Hade det inte funnits så mycket småkryp och ormar hade jag kunnat stanna kvar för alltid. Det hade varit paradiset. O jag vet, jag är större och allt det men so what när dom är superäckliga. Satt vid datorn och skulle resa på mig och hämta en sak på lilla bordet. Där på bordet ser jag något svart men det rör sig inte, hämtar ett glas och tänker jag lägger för glaset så kan inte krypet rymma. När jag lägger på glaset rör jag samtidigt på glaset och det lät som en sten. Mmm samma sten som jag plockade idag på stranden. OMG och jag har 6veckor kvar i det här landet. Jag ber till Gud att jag kommer hem normal.

I går var vi på en ny strand som ligger en bit bort. Laem Sing Beach.Vi cyklade dit och det var nästan uppförbacke hela vägen och för att nå stranden måste man gå nerför ett berg( hade hört att vattnet ska vara superfint där) När vi kommer ner möts vi av turkosfärgat vatten. Kändes som att jag hade klivit rakt in i en resekatalog. Vattnet var underbart svalkande och gnistrande klart. Promenaden upp var inte o leka med heller. Fick riktigt ont i benen, men så värt det var. Nu på söndag kanske det blir dit igen med mitt besök som kommer från Swe :-)) Gud vad kul och mysigt vi ska ha. 3 öluffningar ska det blir, shopping i Patong, och lite kuliga marknader. Längtar redan !!

Skolvecka nr 2 börjar vilket innebär skola mån-tors 8-15. Sedan upp för mördarbacken och hänga i poolen tills det är dags att sova. Så ser mina vardagar ut. Jag har äntligen tid att läsa mina Paulo Coelho böcker. Har läst klart Pilgrimsresan. Idag har jag börjat på Brida. Det finns mycket tid till själen och vård av mig här. Precis vad min kropp behöver. och SOL såklart.

På fredag är vi lediga det är någon Thailändsk högtid. Yes me like a lot. Det betyder dubbel SHOPPING!!!! Japp avresan går 7.30 mot Patong köpcenter där vi ska shoppa och glida runt. Sedan på eftermiddag är det den efterlängtade Kamala marknaden som gäller. Wiihooooo!!!!! Längtar till fredag.

Ja just det höll nästan på att glömma. Imorgon är det alla hjärtans dag. Bra dag att överraska någon man har åsidosatt lite detta året. Men själv tycker jag att det borde vara lite mer av den varan oftare, inte självaste dagen men att människorna bryr sig mer. Kom ihåg att det är den största självmordsdagen i Sverige. Vill inte förstöra den dagen för någon men det finns folk därute som inte har någon som älskar dom. Jag var ingen Valentine tjej när jag hade förhållande och det har inte ändrats. Tycker att bättre o visa kärlek o respekt ofta istället för o få stora gåvor och allt trams som ingår. Eff fint ord är värt så mycket mer.

Nehe nu är det dags och planera lite för elevernas projekt som jag ska börja med i veckan.

/ Ariel med sitt nya husdjur bebisgecko

Happy friday!!!

Kategori: Allmänt

Åh idag är det bästa dagen sedan jag kom hit. Haft en toppendag. Vi hade skola fram till 12, sedan blev det helg.
Vi bestämde oss för att åka till stranden och svalka oss. Värmen har varit galen. Thailändare säger hela tiden : Its tooooo hot, its toooo hot..Hahaha så söta. Inte konstigt att dom känner så för i luften är det 42-43grader och i havet ligger det runt 32-35grader.

Jag som älskar solen, sitter under ett parasoll. Whats up with that?! Mm det gott folk kallas crazy heat. Jag är nöjd så länge det finns parasoll. Var i solen idag max 1,5h och är väldigt röd. Imorgon blir det solskyddsfaktor 30. Mmm det är bra grejer det. Efter beachen bestämde blev det lite mat och jag var inte så hungrig, men lite mat fick det plats med. Sedan var det marknad time. Jag som i vanliga fall inte gillar marknad trivdes som ariel i vattnet. Köpte hem 2väskor och ett sötvatten pärlarmband från trakten.Kalaset gick på 380kr(ena väskan är en snygg stor väska som räcker till weekendresor, den andra är en typisk thaiväska med lite elefanter och lite andra mönster i siden) Supernöjd med inköpen. Hur kul som helst. Man prutar och skrattar. Nästan alla thailändare är glada och det blev många skratt och leenden. Trevligt med marknad i Kamala. Kommer nog bli en varje fredag grej :-)

Imorgon blir det Surin beach. Ja just det vi har fått våra cyklar nu. Det är mountenbikes utan växlar(ja e nöjd så länge dom rullar) Ja alla som vet min historia på Rhodos vet att jag kör inte gärna moppe. hahahaha..Ja man lär så länge man lever. Nähe dags o kyla ner sig med en dusch och smörja in mig med lite kylbalsam.

Njuter av värmen och livet här i min djungelkoja
/ Ariel

Man kan ta bort mycket från mig men aldrig betongbarnet..

Kategori: Allmänt

Ja efter 4dagar här i Thailand så har jag hittat säkert 20saker att vara tacksam för hemma i Sverige.
Det började med att jag blev lurad på flygplatsen taxin körde mig till nån Thaiskola i något berg. Helt fel bad att bli avsläppt för han var otrevlig. Sedan kom nästa thaitaxi o han körde runt mig till slut så blev jag så irriterad att jag bad han släppa av mig någonstans. Japp vid en moske i en muslimsk liten del av staden. 40grader, vit mjukis plyschdress och stekande sol, ja vi får inte glömma min väska som jag gick o släpa på sten o grusvägen.. Var inte långt till tårarna just det ögonblicket. Tror det var just då jag o Thailandet blev lite ovänner.

Efter att ha vandrat i ca 25min (ja och jag släpade väskan efter mig) röd, anfådd och svetten bara rann ser jag 7eleven. Trodde jag skulle börja gråta av lycka. Iofs kanske jag gjorde det med men vad märkte jag ,svetten rann ju som vatten från en kran o då skojar jag inte. Satt där på min väska o funderade vad jag skulle göra. I korsningen på byn så svänger det in en vit limousine (Hollywood style) o jag tänker ne ska inte bli lurad av en jäkla thaimänniska till. Mannen kliver ut och jag frågar om han vet vart skolan ligger och det visste han. Han förklarade vägen och det köpte jag. Han hjälper mig med väskan och nöjd sitter jag i bilen med en ac som svalkar en röd o svettig mig. Tror att nu är det lugnt när han svänger in på en gatan o säger big hill. O jag tänker jaha o den här mördarbacken ska jag gå uppför varje dag. Vilket liv asså. Aja framme var jag och in u bungalow och på med bikini och splaaaasch i poolen. Ja det vägde väl upp den lite krångliga resan.

Söndagmorgon 6feb blev det stranden för hela slanten. Smörjer in mig med solskyddsfaktor 30 och tänker nu är det lugnt. Sitter inte i solen värst länge o känner att det gör ont av solen. En liten thaimänniska säger att det vaqr den varmaste dagen på riktigt länge 43grader. Med tanke på min bleka hud tänkte jag vara smart och sola försiktigt ska ju vara här i 7v. Äter på en supermysigt ställer stektris med kyckling, cola ligt och en vatten och kalaset går på 28kr. Jag va mätt o belåten.

På kvällen ser jag en spindel nästan lika stor som min handflata. Det var tragik i min bungalow. Såg att den sprang in på toan kvick liten sak var den också. Jag rös i hela kroppen. Med handen på hjärtat är väl den enda gången i mitt liv jag saknar en pojke som kan döda sådana vidriga kräldjur.

Inget o göra åt detta utan tar min flippflopp tar på mig massa kläder(fråga mig inte varför) och slår så hårt jag kan. Missar den snabba spindeln och den sätter sig på fönsternätet. Jag tar tofflan igen och slår allt jag kan. Spindeln studsar rakt mot mig(nu ser jag inte om den e död eller levande) jag börjar gallskrika och springa runt och försöka skaka av den(utan vetenskap om jag har fått den på mig eller ej) Det knackar på min dörr o det är ägaren som jag hyr bungalown av skrattar så tårarna rinner och frågar om jag behöver hjälp. Jag tror han såg skräcken i mina ögon. Men jag säger med min skräckslagna röst nejtack han e död. Han blev med ens allvarlig o säger vem e död? Då sa jag spindeln såklart. Han skaka å huvdet o säger: Ja men du gillar inga spindlar, inga ödlor och myror, vad sjutton gör du här? Det enda jag kunde svara då va: Ja det är en bra fråga.

Måndagmorgon 7/2 och systers födelsedag(Grattis lilla hjärtat) o första skoldagen med barnen. Går upp öppnar toadörren och där på väggen så stirrar en jäkla geckoödla på mig(Ångeeeeeeeeeeeeeeeeeest) Tänker att jag vågar inte gå på toa med den kvicka lilla rackaren till sällskap. Jag bestämmer mig att fånga den. Fanns en korg o i den en påse. Vänder på korgen och lägger över den på ödlan. Knyter påsen och precis när jag e på väg ut och ska släppa ut den så kommer ägaren o frågar vad jag gör. Jag säger ska släppa ut ödlan jag fånga nyss , han skratta o sa ingen har ju någonsin fångat en ödla. Men låt mig se vad du har. Jag visar han påsen o sa neee men nu har någon fångatr den lilla rackaren. Han skrattade åt mig skaka på huvudet och gick därifrån. (han måste tycka jag e världens konstigaste människa) Ja jag är betongbarn men jag klarar mig bra trots alla konstiga djur. Ibland är det ett mirakel att jag fixar o vara här med så mycket kryp som det finns här.

Skoldagen var bra lite rörig, men barnen är sjukt gulliga. :-)) Vi har en del lektioner ute, men det är galet varmt. Annorlunda och kul är det.

Imorgon är det utflykt till gibbonaperna och något gummiplantage. Det kommer o dyka upp lite bilder imorgon.

Just nu försöker jag vänja mig vid dem här sällskapsdjuren som poppar upp i min toa varje morgon. Det ni och folk snackar om överraskningar i sitt kinderägg..Undrar om geckoödlorna ska ha party i min toa imon..Japp fortsättning följer...

Nu ska jag skype med lillasyster...

Love you all
/Betongbarnet 4 -ever.

Tack Gud...

Kategori: Allmänt

Jag har mycker jag vill tacka Gud för. Min familj, mina vänner alla nära och kära. Jag är lycklig, kanske lyckligare än jag någonsin varit. Nu undrar nog många: jaha var hon olycklig innan? Nejdå men nu börjar min kompletta lycka falla på plats :-)) Jag har insett att jag är värd att vara lycklig, jag har gett mig själv tillåtelsen att vara helt och fullt lycklig. Jag vill inte och tänker inte gå tillbaka till mitt förra liv, innan jag upptäckte den här lyckan. (Nej syster jag har inte sniffat på mitt rosa lyckopulver)

Jag förstår att livet inte alltid kommer att vara superlycka all the time men jag unnar mig den lyckan att faktiskt njuta av mitt lyckliga liv. Ja först är det Thailand, sedan i maj kommer bebis(ja jag är en blivande stolt moster) sedan i juni tar jag examen. Juni o juli lite work och sedan Serbien.

Jag har alltid sagt allt har sin tid o plats o det har jag märkt att det stämmer väl in på mitt liv. Pusslet är snart helt klart. Min kära mormor tycker att det är dags för mig att skaffa mig en man, och visst det skulle nog inte vara helt fel med en liten godbit o leka med och dela livet med.

Mmm så får det nog bli min egen examenspresent till mig själv får väl bli o get me one candyboy :-))) Hahahha, japp det brukar alltid vara beach 2011, för min del får det nog bli Candyboy 2011 i år..Hahhaahha, o kul ska jag ha..

Om 2dagar åker jag till Thailand. Eget äventyr..Precis vad jag behöver innan allt ska pluggas o fixas. Jag ska ta hand om mig själv. Bara jag ska stå i centrum och lilla själen me ska få vad den behöver o nej det handlar inte om drinkar, min själ behöver annan näring.

Ta hand om er mina nära och kära.

What goes around comes around.

/Masterbrain