Mitt liv

En smått förvirrad tjej som försöker hitta sin plats i den stora världen.

Min kärlek...

Kategori: Allmänt

Hej alla ni söta..
Började dagen med att försova mig och såklart missa bussen till träningen..Samantha hade ringt och hon hade dessutom tagit fel tid när bussen skulle gå(så kan det vara när man bor på berget) Hihihihi, inget illa menat du vet att vi har haft väldigt skoj där :-) Fick dock låna bilen av syrran så 11.08 staplar vi in på pulspasset med Bella :-)) Vilket härligt pass det är..Jag äääääääääääääääälskar verkligen det passet, jag blir heelt lycklig..Vill bara fortsätta och fortsätta träna all day long med henne..Beror nog på att det helt enkelt är ett genomtänkt pass med den bästa peppande musiken..Du vill lixom shake what your mama gave ya. Det var precis vad jag gjorde..Hihiihihihih...Det är sant..

Duschade och åkte upp till A6, skulle jobba idag 12-17.15. Hade lite småäranden på Bodyshop(mysigaste stället) Trevlig och hjälpsam personal visst det är inte så billigt men veta att sminket jag köper inte testas på djur samtidigt som det är skonsamt mot huden då lägger jag gärna de extra kwanen där :-) Så tummen upp för Bodyshop..Det blev en mascara och en ögonmakeup remover kamomill den är toppen, den klibbar inte och får verkligen bort all mascara från fransarna. Det är viktigt att ta bort sminket innan man lägger sig. Orkar du inte och du känner att du är trött eller vilka orsaker du har så se till att alltid ha cleaning wipes det går fort och du sover inte med sminket, du låter huden andas vilket är viktigt..Jaha nu har ni fått en lektion om vilka produkter som är bra att använda.Jag skulle aldrig rekommendera något jag inte har testat eller är nöjd med..

Idag så gick jobbet bra, rätt lugnt i butiken..Lönen kommer 25 och 27 inte så konstigt..Efter jobbet så hade mina kära föräldrar lagat mat daddy hade rullat hemmagjorda köttbullar  och mummy hade gjort hennes hemmagjorda champinjonsås..Daddy får alltid rullningen i uppdrag mummy brukar säga att hon har aldrig sett någon som rullar så jämna köttbullar(galet men sant borde tagit ett kort så ni får se, dem ser köpta ut) Daddy såg rätt nöjd ut när jag nämnde berömmet..Jag älskar hemma lagad mat från förta ingrediensen..Jag älskar att laga mat..I framtiden så skulle jag vilja ha ett eget fik..En liten dröm kanske som kommer att bli verklighet..

Ikväll blev det mysa med mummy till filmen Galen i kärlek..Härlig film sådär lagom skruvad..Han är skön den där Jack Nicholson..Ibland är en del filmer bara så härliga och titta på dem många gånger, är lika skoj varje gång(har sett filmen minst 5-6gånger)

Började fundera på det där med romantikens och kärlekens stad..Ofta förkommer Paris som en sådan stad. Hade jag inte vetat bättre så hade kanske jag med tyckt det..Alla har vi säkert en stad som känns helt magisk..Antingen om vi är där med någon eller själv..Jag har varit i Paris, Milano, Barcelona som sägs vara några av Europas vackraste städer..Visserligen så har jag inte varit i Rom eller Venedig, jag har dock hittat min kärleksstad som passar mitt lilla hjärta på alla sätt och vis..

Belgrad är min kärleksstad..Ett djupt intryck har jag fått av den staden..Den kanske inte är en av vackraste städer eller mest populära i Europa men i mitt lilla hjärta så är den the one for me :-)) Neee jag är inte kärlekskrank jag är bara så kär i staden..Belgrad är mitt Paris om ni förstår vad jag menar när jag säger det.

Jag älskar att sätta mig på bussen och åka runt, titta på de fina byggnaderna. Kliva av och bara traska runt besöka ett fik där man kan få allt serverat från mat till de läckraste bakelserna ett öga har skådat, de ser inte bara goda ut utan de smakar kärlek, för är det något folket i Serbien kan så är det att laga mat med hjärtat och kärlek..Jag kan helt ärligt säga att jag har ätit mat i många olika länder men i Belgrad så smakar den ljuvligt all mat smakar kärlek. Hur kan jag veta detta jo för när min mummy lagar mat så är det med kärlek.

Efter maten så ska man ta en promenad. Centrala Belgrad består mest av gamla byggnader, medan området Novi Beograd (Nya Belgrad) började byggas efter andra världskriget på det låglänta området vid Sava floden, och präglas av 1900-talsarkitektur.Synen är vacker..Nästan som att besöka två olika städer och när allt smälter samman så ser man hur väl delarna det flyter in i varandra..

Religion är en viktig del av varje serbs liv..Man vördar sina helgon och har en stark tro till Gud..
I Belgrad finns många ortodoxa kyrkor. Exelmpel Sankt Markus kyrka och Sankt Savas tempel som är världens största ortodoxa kyrka i bruk. I staden fanns förr i tiden många moskéer men idag finns endast en kvar, Bajraklimoskén. Det finns även katolska kyrkor och en synagoga i staden.Det betyder dock inte att serbiska folket inte vet hur man festar precis tvärtom. Fest och gästvänlighet är något de är kända för.

Belgrads nattliv är på stor uppgång i Europa. Några som har upptäckt detta är folk från Bosnien-Hercegovina, Kroatien och Slovenien som föredrar Belgrads nattliv framför deras egna städers på grund av den gästvänliga atmosfären, fantastiska nattklubbar/barer och billiga cocktails.. IBelgrad så är det helt enkelt fest överrallt där du vill ha fest. Många nattklubbar har öppet till tidig morgon och är utspridda över hela staden. De mest kända och besökta nattklubbarna finns på strandbåtarna (splavovi) utefter Donau och Sava. Strandbåtarna är extra populära under sommarmånaderna och är helt enkelt ett måste om du är där under sommarperioden, annars så har du inte upplevt en splav :-) Andra kända nattklubbar är "Akademija", "Stefan Braun" och kultklubben "KST" som kan vara kul att gå till oavsett vilken årstid du är där. 

Parker att besöka finns en hel del..Själv så har jag vandrat i nästan alla..Underbart. Lite varstans så sitter det äldra herrar och spelar schack, barnen leker, cyklar och äter glass medan deras föräldrar håller ett öga på dem, de nykära sitter på en bänk och ser sådär gulligt kära ut, någon är ute och löptränar..Det är hela tiden fullt ös i parkerna där åldrarna är blande, där gamla möter unga och delar med sig om sina historier om hur det var när de var unga..Just då önskar man att man kunde stanna tiden, rama in just den bilden.. Det är fantastiskt att få uppleva något sådant..Parker som man måste besöka är Kalemegdan, Tašmajdan,Karađorđev park,Čubura och Topčider.

Mina 2 personliga favoriter i Belgrad är Sveti Sava kyrkan och omgivningen samt Skadarlija som är stadens centrala bohemiska kvarter med 1800-tals byggnader.

 Gatan Skadarska (centrala delen av Skadarlija) och närområderna har några av Belgrads bästa och äldsta restauranger. Det kostar några kronor att äta där det är värt varje krona och lite till. Jag var och åt på Tri Sesira(Tre Hattar) vi var 2 personer vi åt sallad, stenugns bakad bröd, karadjordjeva snitcla(Karadjordjes snitzel en fylld snitzel med ost,skinka och bacon i) Dimljena bela vesalica(  smoked grilled pork loinbit= fläskkött, en väldigt fin köttbit)  potatis för 2, vi drack cola om jag minns rätt, till efterrätt så åt vi palacinke(pannkakor) med nutella, walnötter och plazma(en speciell kex från serbien) Allvar efterrätten är en upplevelse i sitt slag, för att inte tala om musiken som spelas i bakgrunden och den helt fantastiska gästvänligheten. För den magiska smakupplevelsen blev det ca 350kronor tillsammans.. Då ska jag påminna er att det är en av de finare och äldsta restaurangerna som dessutom har behållt sin charm..

När ni har varit där så kan ni förstå min känsla. Man måste vara där för att uppleva allt detta jag har skrivit om. Behöver ni någon som ska visa er runt så ställer jag alltid upp, för vem vill inte stolt visa upp sin kärlek och förhoppningsvis ge er en liten bit av den magin jag upplever varje gång jag är där..Jag kan helt enkelt säga att jag blir kär på nytt varje gång jag landar på flygplatsen Nikola Tesla och kliver av planet och känner doften av kärlek och vinden som omfamnar mig och säger: Jag är lycklig att du äntligen är här igen, Belgrad har saknat dig, jag ler o säger: Jag har saknat dig mer...Hihihihihi..Detta mina vänner är en sann kärlekssaga som kommer fortsätta så länge jag lever mellan mig och Belgrad där jag kan lova Belgrad kärlek tills döden skiljer oss åt...I all evighets evighet..

 Gamla palatset.   Beli dvor(vita palatset)

 Tri Sesira(Tre Hattar)  Sveti Sava(Världens största ortodoxa kyrka)

 Kalemegdan( En favorit bild där man kan traska o njuta)

Det blev ett långt inlägg där filmen fick igång mina tankar..
Ha nu en underbar måndag..
/ThisFace

Inte kul längre...

Kategori: Allmänt

Det här med bloggandet...Funderar på att lägga ner den...Ska fundera lite till kring det..Har inte varit så sugen på att skriva..Känner att jag har lagt skrivandet på hyllan nu..Hoppas ni alla har det underbart..

/ThisFace


I'ma rock this shit like fashion, as in
goin' til they say stop
And my runway never looked so clear
But the hottest bitch in heels right here

Att ett test verkligen kan ha så rätt...

Kategori: Allmänt

Jag hade inget bättre för mig och gjorde ett test..Resultatet blev: Fröken skotokig och relationsexperten som aldrig verkar hitta rätt själv.. Hihihihihi...Assssååå mitt i prick...Det är rätt kul hur det kan bli när man svarar helt ärligt på frågor..

Helgen har varit mysig på alla sätt och vis..Fredag blev en lugn Afterwork på Karlssons..Inte mkt folk och jag måste erkänna jag var fruktansvärt seg..Den här veckan blev det 6,5h träning..Hade hoppats på mera men hälen gör sig påmind rätt mycket jag måste vara lite försiktig..


Lördag var en tjejkväll inbokad med 8tjejer där ingen kände alla egentligen..Alla kände någon iaf..Det hela började med fördrink på 8glas vid 19..Bordet var bokat på Anna-Gretas kl21..Ut i kylan begav vi oss traskandes mot Anna-Gretas..Det var lite trångt, bordet var bokat för 6pers men vi var 8st..Det blev lite trångt men lika mysigt för det..God mat och massa chitt-chattande..Kvällen avrundades kl tolv och vi åkte nöjda hem...Vi måste göra det snart igen..

Söndag vaknade jag vid 12..Hade lagt mig vid 3 på morgonen, jag är nattmänniska..Tycker det är fridfullt när alla sover och det inte är sån stress och telefonen är tyst...Softade omkring hemma och njöt..Var o lekte med lilla Isse en liten stund så söt men busig han är lilla valpen..Alltid underhållning.. Jag kom hem och kröp ner i min säng en liten filt och bara njöt, skickade iväg ett sms till Samantha där jag skrev att jag inte orkade träna idag och att jag bara ville vara hemma..Efter en liten stund så ringde S och vi pratade lite så det blev ingen vila..Det blev ki-box som vi bestämt..Usch var verkligen inte upplagd för det..S behövde det och när passet väl hade kört igång behövde jag också passet..Skönt var det..

Efter passet så blev det lite tacos hemma..Kom fram till att tacos ska ätas i sällskap och inte själv som jag gjorde ikv..Det blev lite mat i magen..

Peace mina medmänniskor
/ThisFace

I could’ve stayed in that place too long.I would’ve made it ok for you to do me wrong
I would’ve played the role one more day.If I didn’t hear my conscience say
Stop, look around.Is this where you belong?
Look at yourself .Are you weak? Are you strong?
I realize that it's all up to me .To make myself happy
Finally I walked away .Never would’ve seen this day
Givin’ up on those things that hurt me.Made me who I am today
Finally I walked away .Never would’ve seen this day
Givin’ up on those things that hurt me .Made me who I am today...

Nytt förhållande ny chans...eller?

Kategori: Allmänt

Ibland så kan någon säga något väldigt smart som man egentligen vet men man behöver höra det..Tänk så här, när ett förhållande tar slut så se att du har fått en ny chans till att göra allt bättre nästa gång :-)) Rätt bra va?? Mmm det är nog så man ska se på saker o ting..

Afterwork var okej..Lite snack sådär men vi var inte där länge..

Ska bli skönt att träna imon ett ordentligt pulspass...

Godnatt mina kära medmänniskor...

/Thisface

Helgen bjuder på mycket..

Kategori: Allmänt

Var värd på ki-kibox passet idag..Woooow vad folk det kom..Jättekul..Min partner för dagen var Homie..Jättekul att hon kommit igång nu efter homie jr..Bra att hon tar sig egentid, hon prioriterar verkligen sin träning..Jag är stolt över henne..Good work idag lilla homie..Har dig gärna som partner då du kan träna..Kul.. :-))

Imorgon så är det ett tuff pulspass som gäller :-) Efter det är det lite afterwork..Sist jag var på afterwork var för ca 3år sedan :-)) Då är det äntligen dags..Eller hur...
Lördag är det träning som gäller och på kvällen middag på AnnaGretas :-)) Mysigt värre..

Hoppas ni får en underbar helg för det ska jag defintivt ha..

/ThisFace

When I say jump, you say how high
I ain’t never seen nobody, how they get so high
Like a bird, like a plane, this party got me insane
This party got me insane, so jump jump jump jump

Hemma fru talang...

Kategori: Allmänt

Idag har jag känt mig som en hemma fru..Jag vaknade runt 11 hade sovit såååååååå skönt..Tog en promenad med mina föräldrar..Kallt var det men mysigt..Kom hem och bestämde mig för att laga mat..Bakade mörkt bröd och mörka frallor..Jag fixade kycklingsnitzel och skinksnitzel allt från scratch..Ungstekt klyftpotatis blev det till snitzlarna, samt en soppa gjorde jag..Disk disk och disk tog aldrig slut..Är jag inte hemma fru material så säg?

När man delar ett liv ihop med någon ja då delar man på sysslorna tycker jag om båda jobbar..Det tycker jag är det mest rättvist, jag föddes inte till att bli någons slav..Är man i ett förhållande så tycker jag man ska dela på saker o ting så gott det går..Det är hur jag vill ha det...

Misstaget var att äta 16.40 och träningen började 17.30..A BIG NO NO...Mådde lite illa till och från under träningen..Ki-boxen var rätt tuff men rolig..Alltid lika skönt med ki-box..Thanx S för att du är min Ki-box partner allid lika kul att köra med dig, grymma krokar har du fått iaf..

På fredag blir det lite afterwork,lördag tjejmiddag på Anna Gretas-I loooooooooooooooove det stället, litet, mysigt och underbar mat..Längtar redan..Tjejkväll blir alltid roligt med mycket snack och mys god mat och bra sällskap..Ses på lördag..Det är jag, homie, Samantha och Å. Längtar redan flickor...Ses på lördag..

Min älskade stålmormor fick föras till sjukhus igår(hon har haft stroke 3gånger) De var rädda att hon inte höll på att få sin 4:e..Tack gode gud så hade hon rätt svår järnbrist och magsåren i magen hade spruckigt så hon hade förlorat massa blod..Hon fick dropp och blod och hon ska få vara kvar några dagar på sjukhuset i Serbien..När hon har blivit tillräckligt stabil så ska dem komma hem till Sverige och vara här ett tag..Hon är tuff min stålmormor..Skönt att det inte var stroke iaf..

Nehe nu är jag sådär lagom äcklig inte duschat efter träningen, ska fylla på badkaret tända massa ljus och mysa..Ge kroppen en liten lyxstund..Mig själv lite egen tid..Jag njuter verkligen av egentid..


Ha en mysig kväll..
/ThisFace


Some think it's complicated
But they're straight up fun for me
I don't need no explanation
It's nothing more than what you see here


Grillad som en grillad räka..

Kategori: Allmänt

Hade en mysig kväll igår med homie och homie jr..Han somnade snabbt och vi hade en myskväll, snackade och tittade på tv..

Idag så jobbade jag sen så var det dax för en fika med häxklubben..Jag och M bytte våra julklappar idag..Jag fick ett jättefint handsytt bak förkläde..Jag är som Lizzie i Greys när jag är nervös eller mår dåligt så bakar jag..Har inte gjort det på ett bra tag..

Det var verkligen fint guldkant och guldblomma handsydd med pärlor :-)) Fick Skönhetsbibeln med tre utskrivna bilder från mitt hemma spa(överraskning från girlsen när jag fyllde 30år) Måste säga att den kommer inte att samla damm i min hylla utan jag kommer att använda den riktigt flitigt..


Sen så började grillningen massa frågor som var rätt tunga att prata om..Jag har rätt lätt att uttrycka mig och förklara..När det handlar om mina egna känslor och tankar så gillar jag inte att bli utfrågad varför tror du så varför tycker du så..Mmm så häxklubben+min kära syster nu så är det dax och lägga ner..Jag vet att ni bara vill mig väl men det är rätt jobbigt och inte så roligt att känna sig utfrågad..Om ni vill hjälpa mig med något så hjälp mig att hitta en mysig lägenhet.. :-)) Det kommer att uppskattas mer..

På fredag så är det träning och afterwork..Det var säkert över ett år sedan jag var på afterwork om inte mer..Ska bli trevligt att sitta och chittchatta lite..Träning och skriva uppsats är det som gäller dem här två veckorna framöver..

Throw some money at the problem and lets go!

/ThisFace

Varför måste man snacka bakom ryggen..

Kategori: Allmänt

Folk blir bara fegare och falskare..Tränade igår och stötte på en killkompis vi pratade lite där han berättade att han umgicks med vissa..Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga förrutom vad kul, därfter bytte jag samtalsämne smidigt som bara jag kan..Han umgicks med människor som hade snackat rätt mycket illa om han, hur vet jag det jo för jag har hört det med egna öron.. Idag var jag och tränade med S, efter gick vi och satte oss på Georges och åt lite..Efter en stund så såg jag en person traska till fiket mitt emot de skulle fika han hade också snackat illa om hans fika kompisarna.Vad är det med folk? Är det inte bättre att säga vad man tycker eller iaf inte umgås med dem man snackar illa om?? Jag kommer aldrig att förstå det..Jag säger vad jag tycker och tänker till folk jag bryr mig om..De andra slösar jag ingen tid på..Men det är ju jag..

Träningen var skön..Nu har jag börjat komma igång..Det känns härligt..Idag blev det ett pulspass..Häääärligt var det..Imorgon blir det Ki-box med S 16.30..S get some attityd because im in fighting mood.. :-))

Fick ett sms i början på veckan att jag är söt med mitt korta hår..Jag skickade tillbaka: Jag vet att jag är söt säg något nytt..Personen tyckte jag var kaxig men söt, snäll men knäppis...Like I care...Hihiihihih....

Ja just det..Idag så tror jag att jag mötte mannen i mitt liv..Han hade de finaste blå ögonen jag någonsin sett..Han tittade på mig och ett leende fick jag tillbaka..Japp nu vet jag att han faktiskt finns...Hihihihiih..Iof så vet jag att han finns men jag trodde inte att han bodde häromkring eller det vet jag inte heller..

27feb så blir det galamiddag med friskis o svettis vi beräknas bli ca 1000pers. Jättekul..

We're so over we need a new word for over.

/ThisFace

Påminner om Narnia...

Kategori: Allmänt

Efter helgdagarna så har livet gått tillbaka till det vanliga.. Det har blivit rätt mycket träning nu sista veckan.. Ganska nöjd är jag.. Bättre ska det bli.. Nästa vecka blir stenhård...Det är meningen att öka träningsmängden till 10-14h..

Idag är det min ortodoxa julafton :-) jag fastar idag då äter jag bara frukt, grönsaker och fisk. Inget som är levende och går på land.. Jag gör det bara 1dag.. Ikväll blir det fastemat..Imorgon blir det festmåltid med kött och allt annat som man inte får äta idag..

I början på veckan så fick jag en DVD Kay Pollak - Att välja glädje..Vet inte vem jag har fått den ifrån..Först tänkte jag att jag hade beställt den men insåg rätt snart att någon annan tycker jag behöver det..Själv tycker jag inte det, det handlar om att välja glädje och prioritera rätt..Något jag har lärt mig det sista året..Jag är grym på det nuför tiden.. :-))

Jag kan berätta om ett nyårs löfte jag har avgett..Jag anser mig själv som en väldigt stöttande och väldigt förlåtande person..Det ska man vara till en viss gräns..Några gränser har jag skjutit på hela tiden..Bestämde mig rätt snabbt att strunta i hur en del människor lever sina liv..Varför gör jag det, det finns väldigt mycket på den här jorden som är rätt sorgligt och tragiskt..Det är där jag ser mig själv hjälpa till..Någon som verkligen behöver min hjälp och stöd..Jag har två stora säckar med mjukisdjur som jag ska ge bort packa in som presenter och skicka iväg till några barn som verkligen behöver det..Man måste börja någonstans..Det är de små sakerna som gör det..
Jag har anmält mig till att bli blodgivare..Det är rätt underbart att göra något för andra som verkligen behöver det..

Det finns en händelse som fick mig att känna mig som ett fån och insåg hur ego människor kan vara..Kan bara säga att det hade jag aldrig förväntat mig..Aldrig..Visst förlåten är personen men jag kommer aldrig att lita på personen på samma sätt igen..Rätt respektlöst att göra så..Aja det fick stanna i det gamla året, allt trist fick vara kvar där..Nytt år och ännu en ny början att göra något bra i det nya året..

Skaffa en lägenhet-skulle vara kul att flytta omkring maj-augusti.
Jag och Samantha ska till Paris i mars :-) har varit där innan fin stad men ger inga fjärilar i magen.
Jag, Samantha och min syster ska till Barcelona i maj på min birthday eller kring där iaf :-)) Alla som vill hänga på är välkommna i maj någongång..
Några småsaker som jag har att se fram emot under detta nya härliga året..

Idag var jag ute och gick i 1h..jag blir helt lyrisk..Snön faller, man kan nästan tro att jag har gått igenom den magiska garderoben och klivit rakt ut i Narnia filmen..Hiihihihiihih...Bedårande...

Gör en snöngel om du får möjligheten det kommer säkert att få just dig att le..


/ThisFace like it a lot..