Mitt liv

En smått förvirrad tjej som försöker hitta sin plats i den stora världen.

Bra och dåligt på min Thai resa.

Kategori: Allmänt

Hej alla underbara där ute.
Resan börjar närma sig slutet. Det har dykt upp olika tankar under resans gång. Vad som har varit bra, vad har varit mindre bra. Jag har även lärt mig mycket av det som har varit sämre me. Hela resan har egentligen varit en lång föreläsning, med olika föreläsare. Har gett mig mycket. Här kommer plus och minus på resan.

+
Varmt väder, hav, pool, härliga människor, starbucks(gjorde livet lite enklare), swensens, Jungceylon, Raya Island, snorkling, bra mat,mina 2 tuktuk gubbar (som gjorde det tryggt att åka med dom), Isma, friendly farmacy, bra thaipiller och sist men inte minst sprayen som dödade alla mina inneboende djur(förrutom geckosarna dom ska man inte döda betyder tur o ha dom i huset)

-
alla kryp, fattiga människor, prostitutionen som blev en vardag att se, alla äckliga människor som såg ner på Thaifolket, maten kunde vara sötad rätt ofta, smutsigt, snåla människor som aldrig lämnade dricks trots att 5baht inte är mkt för oss är mkt för thaifolket eftersom lönen inte var särskitl hög, många djur behandlades väldigt dåligt(man drogade ner aporna och lejonen, dödade mkt hundar eftersom dom anses av muslimerna här vara ett smutsiga djur(det är första gången jag hör det) elefanterna fick spikar i sig om dom inte lydde när dom gick omkring med turister.

Av allt detta så tyckte jag att prostitutionen och behandligen av djur var värsta att se. Det var så tydligt. Det är ju faktiskt så att om turister inte skulle köpa kvinnorna, barnen och pojkarna skulle det inte finnas. Det var verkligen äckligt att se. Man känner så maktlös och det gör faktiskt att resan hit inte är så fullt fantastisk som jag borde känna att den har varit. Svårt o se när någon behandlas illa eller man ser att någon utnyttjas. Det gjorde ont i mitt hjärta.

Djuren behandlades oftast väldigt illa. Det är ju en tjänst turister köper. Undrar om tursiterna fattar att det är nerknarkade apor dom tar kort med. Eller att dom rider på elefanter som får spikar i sig om dom inte lyder. SKÄRPNING turister !!!!! Det är inte gulligt att ha kort med djur som borde leva i det vilda, men som istället har kedjor om halsen..Sluta köp sådana kort så finns det ingen sådan industri. Kom igen börja använda det vi har där uppe.

Avslutning
Fantastiskt natur, mycket berg och väldigt fint vatten omkring Kamala. Några favoriter är Leam Sing, Nai Harn och Nai Yang. Mycket fina stränder och inte så turist exploaterat, vilket jag tyckte var skönt. Ett tips hyr moped så kan ni ta er runt hur mycket som helts och långt också. Glöm inte hjälm för det är massor av olyckor här.
God mat och billigt. Kändes hela tiden jobbigt att shoppa loss för överrallt såg man fruktansvärt fattiga människor. Samvetet gjorde sig påmint ofta.

Jaha nu börjar det åska, ösregna och blåsa riktiga stormar. I Thailand kan vad som hända.
Imorgon 14 svensk tid börjar min resa hem till Sverige.
Ha det bäst nu så får vi se när jag hör av mig igen.

Mwuuuuuaaaaaaaaaaaah till er alla..

Kommentarer


Kommentera inlägget här: